- 0 Like
- 0 / 5
- Difficulty: Easy
- 11
Aceasta prajitura este cunoscuta sub mai multe nume „prajitura televizor” sau „Budapesta”, dar indiferent de denumire, ramane una dintre cele mai bune prajituri de casa.
Este fina, echilibrata, cu straturi perfect proportionate si un gust care o face ideala pentru mese festive. Este genul de prajitura care necesita putina rabdare, dar rasplata este pe masura: un desert spectaculos, care devine si mai bun dupa ce sta la odihna.
Ingredients
Ingrediente pentru cele 2 foi cu cacao
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru crema
Directions
Se prepara mai intai foile cu cacao. Intr-un castron mare se amesteca toate ingredientele, mai putin faina. Se adauga faina treptat, pana se obtine un aluat moale, dar care nu se lipeste de maini. Aluatul se imparte in doua bucati egale. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul intre doua foi de hartie de copt, pana la dimensiunea tavii. Foaia se transfera pe dosul tavii, se indeparteaza hartia de deasupra si se coace la 200 de grade timp de 10 minute. Se procedeaza la fel si cu a doua foaie.
Blatul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand devin tari, se adauga zaharul si galbenusurile, pe rand. Se incorporeaza faina amestecand de jos in sus, praful de copt, zaharul vanilat, esenta si coaja de portocala. Compozitia se pune in aceeasi tava folosita pentru foi. Blatul se coace la 180 de grade timp de 15–20 de minute. Dupa coacere, blatul se scoate din tava si se lasa la racit, alaturi de foi.
Crema Intr-o oala se pun laptele si faina si se amesteca bine, pentru a nu se forma cocoloase. Compozitia se fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o crema. Crema se muta intr-un castron si se acopera cu folie alimentara, lipita direct pe suprafata, pentru a nu forma crusta. Se lasa la racit complet. Untul se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra si aromele. Peste aceasta compozitie se adauga treptat crema de lapte complet racita, cate o lingura, pana se incorporeaza toata.
Asamblare. In tava se aseaza prima foaie cu cacao. Se intinde jumatate din crema. Se aseaza blatul. Se adauga restul de crema. La final, se pune cea de-a doua foaie cu cacao.
Tava se acopera complet cu folie si se pastreaza timp de 24 de ore intr-un loc racoros sau in frigider. In acest timp, foile cu cacao absorb umezeala din crema si devin moi si fragede.
Un desert de sarbatoare, elegant si echilibrat, care merita fiecare ora de asteptare.
Poate ti-ar placea si
Prajitura de sarbatoare – Prajitura Budapesta
Ingredients
Ingrediente pentru cele 2 foi cu cacao
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru crema
Follow The Directions
Se prepara mai intai foile cu cacao. Intr-un castron mare se amesteca toate ingredientele, mai putin faina. Se adauga faina treptat, pana se obtine un aluat moale, dar care nu se lipeste de maini. Aluatul se imparte in doua bucati egale. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul intre doua foi de hartie de copt, pana la dimensiunea tavii. Foaia se transfera pe dosul tavii, se indeparteaza hartia de deasupra si se coace la 200 de grade timp de 10 minute. Se procedeaza la fel si cu a doua foaie.
Blatul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand devin tari, se adauga zaharul si galbenusurile, pe rand. Se incorporeaza faina amestecand de jos in sus, praful de copt, zaharul vanilat, esenta si coaja de portocala. Compozitia se pune in aceeasi tava folosita pentru foi. Blatul se coace la 180 de grade timp de 15–20 de minute. Dupa coacere, blatul se scoate din tava si se lasa la racit, alaturi de foi.
Crema Intr-o oala se pun laptele si faina si se amesteca bine, pentru a nu se forma cocoloase. Compozitia se fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o crema. Crema se muta intr-un castron si se acopera cu folie alimentara, lipita direct pe suprafata, pentru a nu forma crusta. Se lasa la racit complet. Untul se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra si aromele. Peste aceasta compozitie se adauga treptat crema de lapte complet racita, cate o lingura, pana se incorporeaza toata.
Asamblare. In tava se aseaza prima foaie cu cacao. Se intinde jumatate din crema. Se aseaza blatul. Se adauga restul de crema. La final, se pune cea de-a doua foaie cu cacao.
Tava se acopera complet cu folie si se pastreaza timp de 24 de ore intr-un loc racoros sau in frigider. In acest timp, foile cu cacao absorb umezeala din crema si devin moi si fragede.
Un desert de sarbatoare, elegant si echilibrat, care merita fiecare ora de asteptare.


Leave a Review